Leadbooster logo
Hvordan få flere leads gjennom markedsføring

Mange besøkende men få leads?

“Hvordan få flere leads gjennom markedsføring?” Dette spørsmålet er blant de mest søkte spørsmålene innen markedsføring, og svaret er enkelt.

Skrevet av Dennis Aasterud Pedersen, 23. sept 2020.

Visste du at 99 % av de besøkende på nettsiden din aldri legger igjen kontaktinformasjonen sin? Det visste du kanskje allerede, for du har jo tilgang til Google Analytics, så du har kontroll på trafikken. Samtidig er det et kontinuerlig mas fra selgerne om at de ønsker flere innkommende leads. 

Kjære markedsfører, det er ikke din feil.

Du er kjent med å drive trafikk til nettsiden. Du bruker Facebook, Instagram og Linkedin, og plasserer annonser på nettaviser og på Google. Du begynner faktisk å bli ganske god på det, og trafikken på nettsiden blir høyere og høyere for hver måned. Men leads, det blir det ikke så mange flere av. Du justerer annonsetekstene, endrer de grafiske elementene og optimaliserer landingssidene. Du tester til og med helt nye målgrupper, selv om du egentlig vet at målgruppene dine er gode fra begynnelsen av.

“Vi trenger flere leads” skriker salgsavdelingen, samtidig som du står rakrygget i ledermøtene og argumenterer for at trafikken er bra – “Det kommer til å komme flere leads”. Brannfakkel: Det kommer ikke til å komme flere leads.

"Om jeg bare kunne vite hvem alle de besøkende er..."

Kjenner du deg igjen? Det er det store spørsmålet for de fleste digitale markedsførere, og febrilsk spør du Google:

– “Hvordan få flere leads gjennom markedsføring?”

– “Hvem besøker nettsiden min?”

– “Ledige stillinger for markedsførere”

Ikke ty til det siste spørsmålet, det er ikke tid for å gi opp helt enda. Mest sannsynlig er annonsetekstene dine gode. Mest sannsynlig har ikke de grafiske elementene noe å si på konverteringsraten din. Mest sannsynlig er målgruppen din definert på en god måte. Mest sannsynlig. Allikevel er det under 1 % av de besøkende som konverterer, og det er ikke din feil. Alle opplever dette. Alle som sitter i din stol. Alle som blir mast på av selgere.

Få flere leads gjennom markedsføring.

Men fra nå er det slutt på maset. I alle fall om du er i en B2B-bedrift. Gjennom Leadbooster kan du identifisere hvilke bedrifter som besøker nettsiden, og du kan lage smarte filtre som gjør at selgerne får automatiske rapporter basert på hvilket innhold som blir konsumert. Plutselig er du helten på kontoret, og du går fra å identifisere 1 % av de besøkende på nettsiden, til å identifisere 20 %. Selgerne får kvalifiserte salgsleads rett i innboksen hver uke. De kan til og med få det hver dag, og du fikser det og tar æren. De får vite hvilke bedrifter som er på nettsiden, hva de foretar seg, og du setter til og med opp en kvalitetsscore per lead – helt automatisk. Du kan sende leads direkte til CRM-systemet til selgerne, og de elsker det. Faktisk elsker de deg.

Bli helten!

Ikke forbli flaskehalsen. Ikke vær den markedsføreren som skryter av masse trafikk som ikke blir til omsetning. Du kommer til å bli byttet ut, og den som overtar jobben din gjør nok en helt lik jobb. Det er ikke din feil. Det er markedet.

Book en demo med Leadbooster, og kom i gang. Det er ikke noe å vente på. Du kan bli helten på kontoret allerede neste uke!